keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Lempiasioita

Sain tällaisen haasteen Konnadonnan-blogista. Kiitos siitä!


Tehtävään kuuluu kertoa kymmenen omaa lempiasiaansa kuvin.
Haastan ne, jotka eivät ole kertoneet vielä lempiasioistaan täällä jatkamaaan haastetta.

Enpä muistanut laskea onko näitä kymmentä, mutta eilisen päivän selasin kuvia ja kopioin niitä näihin kollaaseihin. Siinäpähän oppii näiden tekoa, mulla kun ei ole kunnon ohjelmaa (en lataa tähän vanhaan koneeseen yhtään uutta ohjelmaa, vaikka olisi se picasa niin hyvä)


Ensinnäkin tykkään keväästä vuodenajoista eniten. Talven jälkeen tuntuu kuin heräisi eloon keväällä.


Kasvattelen taimia, sisällä ja kasvimaallakin. Harrastan kateviljelyä, peitän maan ruohosilpulla tai muulla eloperäisellä katteella. Koska kasvimaani on mutapohjainen "suo" olen tehnyt kohopenkit, joissa kasvit eivät huku sateisina kesinäkään. Tomaattia yritän kasvatella muovihuoneessa.


Kukkasia tykkään kasvatella myös.


Kirjoista ja lukemisesta olen pitänyt siitä asti kun opin lukemaan. Yleensä kirjastosta kannan kirjoja. Tässä yksi lainattu pino.


Käsitöitä olen myös tehnyt monenmoisia. Välillä hurahdin kasvivärjäykseen, välillä tilkkutöihin. Joskus neulominen viehättäää, joskus virkkaus. Mitään isoja töitä en saa aikaiseksi, aplikoitu sängynpeite on ollut kesken jo vuosia.


Rantamaisema viehättää. Lapsuuteni koti oli rannalla, siitä kai se johtuu.


Pohjois-Karjalan hienoin paikka on Koli.


Perinteiden vaaliminen, kuten karjalaiset leivonnaiset, vanhat esineet viehättää myös.


Joulu on yksi lempiasia, ainakin sen odotus on parasta.


Talvi ei kuulu lempiasioihin, mutta monenlaiset lyhdyt ja valot auttavat sitä kestämään.


Tässä yksi "syöksylentäjä", joiden seuraaminen helpottaa myös talven kestämistä.


Vielä lisään tähän yhden, vaikka johan näitä on ;) Nimittäin tykkään leipoa ja laittaa ruokaa itse alusta pitäen, mieluummin kuin ostaa kaupasta. Tänään kävi vieras, joten leivoin kinkkupiiraan (Valion ohje; Kielenvievä juusto-kinkkupiiras). Kerrankin onnistui, eikä meinannut keretä kuvaa ottamaan, kun meni niin nopeasti parempiin suihin.

Yksi lempiasia on nykyisin vielä, nimittäin tietokone. Ilman sitä olisi...niin en tiedä mihin käyttäisi nämä ajat, kun tässä lueskelee lehtiä ja blogeja. Ehkä lukemiseen ja käsitöihin ja ulkoiluun. Väheneepä tämä istuskelu kevään koittaessa.

Lumisade taitaa tulla tännekin asti, muuten on hyvä keli ulkoilla, ei pakkastakaan ole kuin -3 astetta.

Haastan ne, jotka eivät ole kertoneet vielä lempiasioistaan täällä jatkamaaan haastetta.



maanantai 28. tammikuuta 2013

Lintuja ja versoja : )

Ensiksi tervetuloa, "savea ja papuja" tännekin lueskelemaan. Minähän olen myös intohimoinen kasvimaa-ihminen ja harrastan myös kateviljelyä.

Niinpä se meni lintujenbongausviikonloppu. Oli varsin lauha ilma, mutta ei kuitenkaan näkynyt hyvin paljon lintuja. Lauantai oli tässä kuitenkin se parempi päivä. Sunnuntaina oli vielä suurempi kato lintulaudalla.
Laitan tähän jotakin kuvia, mitä otin. Mutta ensin kuitenkin kuva herneenversoista, jotka ovat minusta kasvaneet aika hyvin. Kylvin ne "nousevan kuun" aikana, joten olisko siinäkin "syy".


Huomaa miten ne kääntyvät vähäiseenkin valoon päin :) Illalla ne kääntyvät toiseen suuntaan, missä on sähkövalo.
Tänään ne ovat näköjään kasvaneet pari senttiä lisää. Saan napsia niitä suuhuni tässä istuskellessa :)

Nyt sitten lintujen kuviin, huonojahan ne ovat, kun ovat niin vikkeliä nuo lintusetkin.


Lauantaina oli tinttien lisäksi iso parvi tilhiä tässä ikkunan alla.


Varmaan se sama käpytikka kävi nakertamassa läskinpalaa.



Näitä lintuja lennähti eilen tähän.
Ovatko nämä urpiaisia? Ovat minusta tummempia kuin aikaisemmat urpiaiset.

Mukavaa tammikuun viimeistä viikkoa!


lauantai 26. tammikuuta 2013

Pihabongaus päivät



BirdLife Suomi järjestää tänä viikonloppuna lintujen pihabongauksen. Muistakaahan bongailla pihalintuja tunnin ajan jompanakumpana päivänä.
Olen itse osallistunut siihen parina vuotena ja ihan kiva on sitten seurata miten paljon lintuja on bongailtu. Ei ole ollut täällä hyvin suuria määriä lintuja, mutta ei se haittaa.
Vein aamulla monenlaista ruokaa linnuille, mutta eipä vielä ole näkynyt tässä montakaan lintua. Mihin ne nyt ovat kadonneet?
Nämä linnut on kuvattu joulukuussa.

Mukavaa viikonloppua!

perjantai 25. tammikuuta 2013

Puutarhani "aarre"

Paljon kiitoksia kivoista kommenteista edellisiin postauksiin, ja tervetuloa Pelaguu lukijaksi.

Uudenkaupungin kukkamessut blogi on antanut seuraavan haasteen:

Kukkamessujen tämän vuoden teemana ovat erikoisuudet eli kaikenlaiset ainutlaatuiset ja mahdollisesti harvinaisetkin kukat (pensaat ja puut). Päätimme teeman kunniaksi avata blogihaasteen, jonka tarkoituksena on löytää kotipihojen sekä puutarhojen aarteita.

Mikä kukka on sinun silmäteräsi puutarhassa? Vai siintääkö haaveissasi jokin aarre, jota halajat pihallesi tai parvekkeellesi?

Kerro kuvin ja tekstin kera omassa blogissasi, postaa linkki tämän viestin kommentteihin. Haaste on voimassa tammikuun loppuun saakka. Kaikkien haasteeseen vastanneiden kesken arvomme VIP-lippupaketin (neljälle hengelle) Uudenkaupungin Kukkamessuille; sisältäen pääsyliput, ruokailun, tuotekassin ja muuta mukavaa. Lohdutuspalkintoina mm. Kukkamessujen iki-ihania tuotteita; kasseja ja mikrokuituliinoja.


Olen miettinyt mitähän puutarhani kasvia pitäisin eniten arvossa? Pihani ei ole mitenkään loistava, kukat ovat enimmäkseen saatuja, joitakin ostettuja, entiseltä paikalta siirrettyjä taimia.

Tämän taimen ostin v. -03, kun muutimme tälle paikalle muistaakseni ison marketin puutarhapuolelta. Istutin sen jonkun ohjeen mukaisesti melko syvälle, enkä ole juurikaan sitä suojannut mitenkään. Täällähän on talvella lunta paljon.
Pari-kolme vuotta sitten se ei enää noussut, mutta seuraavana vuonna taas tuli muutama verso+ pari kukkaa ja viime kesänä jo kukki. Toki olen monta muutakin kärhöjä istuttanut, mutta alppikärhöä lukuunottamatta kaikki ovat hävinneet. Tämä Jackmanii on mun "silmäterä".


Viime kesänä istutin uuden kärhön, joka pitäs olla vaaleanpunainen, kasvoi se mutta ei kukkinut.

Toinen lemppikukka on sinivuokko. Täällähän eivät vuokot kasva luonnonvaraisena metsässä. Alunperin ne kukkivat valtoimenaan äidin rivitaloasunnon ikkunan alla varjon puolella. Sieltä kaivoin niitä entiselle paikalle ja muutettuani siirsin tänne. Tässä ovat kasvaneet melko huonosti, vaikka nyt viime kesänä huomasin penkissä muutamia uusia taimia, varmaan muurahaiset ovat levittäneet.


Ehkä alussa tämä paikka oli liian aurinkoinen. Nyt ovat puut ja pensaat kasvaneet ja tämä on nyt paljon varjoisampi paikka.

Oikein mukavaa tammikuista viikonloppua kaikille!

torstai 24. tammikuuta 2013

Haasteesta

Sain Kaupungin laidalla 6:blogista seuraavan haasteen:

Haaste kuuluu näin; jaa paras DIY-ideasi ja haasta 3 muuta blogia mukaan.
Bloggaaja voi jakaa jo aiemmin toteuttamansa D.I.Y.-idean, tehdä aivan uuden tätä varten tai poimia jostain muualta hyvän idean.

Ymmärsin, että tämä on sellainen "teeseitse"-haaste.
Olenhan minä kaikenlaista puuhaillut, vaikka en ole mitään isoja projekteja tehnytkään :)
Onnistumisista tai parhaista ideoista en nyt osaa sanoa, laitanpahan tähän nyt mitä mieleen ensimmäisenä juohtui.

Vuosia sitten tein kahdesta vanhoista farkuista laukun. Silloin aloitin erään kurssin ja piti saada laukku, johon mahtuis kansioita ja kirjoja. Sen kurssin jälkeen sitten en olekaan tuota paljon käyttänyt.


Tänä talvena olen jostain kumman syystä innostunut päällystämään laatikoita kankaalla. Joulukoristeille päällystin ensimmäiset, niistä kerroin täällä. Niiden jälkeen olen tehnyt niitä lisää. Voi johtua siitäkin, että on niin paljon piilotettavia rojuja vielä, vaikka olen niitä paljon poiskin heittänyt.
Tässä yksi laatikko.

Ennen joulua innostuin tekemään ulos lasipurkkilyhtyjä, saatoinpa saada täällä blogeja selaillessani idean. Tuo pitsi oli virkattu jo aikasemmin. Nythän minä olen purkanut nämä lyhdyt pois, ehkä käytän niitä kesällä kukkapurkkina.


Tästä MaaseudunTulevaisuuden jutusta sain idean tehdä itsevärjätyistä villalangan lopuista virkkaamalla vaikka tyynynpäällisen päälle tällaisen. Tässä sitä ei ole vielä kiinnitetty. Ompelen sen löyhästi, jotta voidaan irrottaa pesun ajaksi.

Nämä nyt tuli mieleen.

Jaan tämän haasteen, koska tiedän että tämä on teille aika "helposti" toteutettava haaste, seuraaviin kolmeen blogiin:
Viherpiiperrystä sun muuta-blogi Katja
Rikkaruohoelämää Between
Vaalean vihreää-blogiin

Ajattelin kertoa vielä puutarhani "aarteesta", mutta jää seuraavaan kertaan, nyt on alettava ruokaa tekemään :)


tiistai 22. tammikuuta 2013

Kevään merkki :)

Tänäänkin oli hieno ulkoiluilma. Kävin kävelyllä ja vein kirjastoon pari kirjaa, sitten hain miehelle "lihakaupasta" makkaraa. Tullessa huomasin yhden kevään merkin :) Nimittäin tien varresta oli lumipenkat aurattu maata myöten kauemmaksi, jotta sulamisvesi ei valuisi tielle. Näinköhän se aurinko kohta alkaa lämmittää?
Päivä on pidentynyt jo ihan selvästi sekä aamusta, että illasta.
Ennen auringonlaskua pilvet värjäytyivät punaisiksi, en vaan jaksanut enää lähteä avarammalle paikalle niitä kuvaamaan. Tässä kun on noita puita aina edessä.



Vaihdoin tuossa eräänä päivänä sisäkukille multia ja ihan hävetti, mihin kuntoon olen päästänyt vähäiset kukkani. Ruukuissa ei multaa yhtään, vain juuria.


Nääkin pullojukat olivat ruukussa niin tiukassa, jotta sain tehdä töitä ennenkuin sain ne kaivettua pois. Sain ne kuitenkin erotettua (kädet haavoilla), mutta ei tiedä tuleeko niistä mitään enää. Onhan mulla niitä pienempiäkin kasvamassa jotta joutavat pois keväällä. Tuo kasvi on melkein ainoa, minkä olen saanut kasvamaan, ei säikähdä jos ei kastele, kun kastelu tuppaa unohtumaan. Eipä mulla ole kuin rönsylilja (sekin oli turautunut pieneen ruukkuun onneton), pääsiäis- tai joulukaktus, limoviikuna, jossa ei ole montaakaan lehteä ja rahapuu. Ja vielä on fiikus, joka pitäs katkaista latvastaan ja istuttaa uudelleen. Menee liian pitkäksi.

Yritän kuitenkin vielä elvytellä kukkiani, koska sanotaan että viherkasvit "puhdistavat" ilmaa jotenkin. Jos eivät tuosta tokene, keväällä tulee kauppoihin uusia kukkia myyntiin. Ostanpa sitten uudet.

Ps. Katsoinpa miten ovat talvehtineet mun gladioluksen sipulit ja daalian juurakot. Gladioluxissa näyttää olevan jo alut :) mutta daaliat taitavat olla kuivuneet :(

Mukava kun on tullut uusia lukijoita, tervetuloa Konnadonna ja Marietta!

sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Kymmenen kuvaa kesään

Tervetuloa Liisa lukijaksi ja kiitoksia kaikille kommenteista!

Onpa mukava keli nyt, kun pakkanen laski, eikä saatu lumisateitakaan paljoa. Oikein hieno ulkoilusää tänään.

Kas, aurinkokin alkaa pilkottaa tuolta. Pakko tästä on lähteä kävelylle. Mutta ensin nämä kuvat...Tämä onkin "jo" viides kuva.






Tänään tupsahti nälkäinen käpytikka ruokailemaan. Antoi ihan rauhassa kuvatakin. Näytti maistuvan sian läski hyvin...Muillekin linnuille näkyy tuo maistuvan ehkä parhaiten.
Lauma urpiaisiakin lennähti koivuihin, mutta niiden kuvaus ei taaskaan onnistunut :)


Mukavaa sunnuntaita kaikille!

perjantai 18. tammikuuta 2013

Hrr..kylmää

Muistatteko sen laulun ; "Pakkanen, siitä suomalaiset tykkää..."
Enpä ole pitkiin aikoihin kuullut sitä radiosta, mutta ihan luonnollisesti on saatu taas pakkasta, vaikka en minä siitä tykkää.


Hieman, aivan hieman lohduttaa tuo aurinko. Tarkenisi vaan mennä vähän kävelylle ja kuvaamaan muutakin kuin ikkunamaisemaa. Mutta ei, parempi pysytellä lähellä kotiovea :)



Musta tuntuu, jotta tämä lukema on tämän talven pakkasennätys meidän mittarissa. On niin kylmä, että max/min nappi on jäätynyt mittarissa.
Ihme kun mittari yleensä vielä toimii tuossa terassin pylväässä.

Sisällä olen vielä innostunut päällystämään laatikoita, vaaleat tapetilla päällystetyt näyttävät aivan aneemisilta. Noissa muissa on kankaat päällä.
Kaapin päällä on pakko pitää pahvilaatikoissa jotain tavaroita, niin on ne vähän paremman näköisiä, kuin ruskeat. Saisi olla kooltaa nuo toisiinsa sopivia, mutta kun mulle joku innostus tulee, mun pitää ottaa sellanen laatikko kun sattuu olemaan.
Hui miten tummalta tuo katto näyttää, tarvitsis varmaan maalia pintaansa!

Pikkulinnutkin ovat kadonneet jonnekin, ei näy kuin yksi talitintti käyvän syömässä.
Sitäkin paleltaa ihan hirrveästi.


Pakkasesta huolimatta toivotaan kaikille lämmintä ja mukavaa viikonloppua!

keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Värjäystä ja kukkia...

Tänään Maaseudun tulevaisuus-lehdessä oli mukava juttu luonnonväreillä värjäyksestä. Ainakin se kohta jossa sanottiin jotta värien keittäjiä on pidetty joskus noitina. Mullekin tuli joskus sellanen tunne kun keittelin villakankoja :) Huonojahan nuo kuvat tulivat, mutta jos jotain vinkkiä niistä sais.



Jos asuisin lähellä Valkeakoskea, voisin käydä tuossa Väriherkkuja luonnosta- näyttelyssä.

Etsin vanhoja paperikuvia kukista. Nämä ovat vuosilta 05-06 jotain. Tulppaanit ovat kadonneet jo vuosia sitten. Tuo kärhö Rouge Kardinal hävisi myös, tuossa se kasvaa ruukussa. Tuon pionin nimeä en nyt muista, joku Karl..se taisi olla. Tämän siirsin juuri tuosta kohdasta pois, koska tuo penkki on jäänyt varjoon puiden kasvaessa. Nuo värimintut kasvoivat alkuaikoina hienosti, nykyisin eivät kasva enää, vaikka olen niitä jakanut ja siirtänyt.


Tänään paistettiin jouluksi ostettu pikkukinkku ja karjalanpiirakoiden kanssa nautittiin se. Olipa hyvää itsetehdyn sinapin kanssa.


Siellä Tampellan keittiöpyyhkeen alla köllöttää karjalanpiirakat. En viitsi paljoa tehdä kerrallaan, koska sitten vaan tulee niitä syötyä liikaa.
Eikä muuten mun laihdutus ole oikein edistynyt, vasta kilo lähtenyt, mutta kyllä se siitä vielä lähtee tippumaan, Sama juttu oli viime talvenakin, mutta kesällä olikin jo liiat kilot poissa.

Noista Tampellan keittiöpyyhkeistä yritin etsiä tietoa netistä, mutta aika vähän löytyi. Erkki Tantun piirroksia ja sananparsia on niissä. Kiinnostaisi, minä vuosina niitä on valmistettu?

tiistai 15. tammikuuta 2013

Tammikuu jo "paremmalla"puolella

Tervehdys taas, ihanaa tammikuu on jo puolessavälissä!
Monesta blogista olen lueskellut siivous ja ”tavaranvähentämisinnosta”, huonekalujen järjestelystä ja muusta mukavasta uudistusjutusta.
Monta kassillista minäkin olen löytänyt ylimääräistä vaatetta vietäväksi tuohon UFF:n laatikkoon. Samalla siivoillut komeroita.

Sitten kävin läpi valokuvatiedostoja, ja sieltäkin lähti huimat määrät tupla, tripla ym määrät samoja kuvia, joita on tullut siirrettyä automaattisesti kamerasta. Samoin kuin epäonnistuneita kuvia. Täytyy muistaa tyhjentää ”roskakorikin” usein.
Olen myös yrittänyt etsiä vanhempia kuvia puutarhasta, mutta ei ole kai tullut kuvattua niin innokkaasti aikaisemmin.


Tämä pioni on mun lempikukka ja sen toisenhan minä siirsin viime syksynä paremmalle paikalle, tähän samaan penkkiin. Saapi nähdä keväällä nouseeko se kasvamaan :)

Ennen paria digikameraa kuvasin filmikameralla, ja siinä taitaa olla vielä viimeinen filmi kamerassakin. Vois kai kuvata sen loppuun ja viedä teetettäväksi sekin filmi ja laittaa sitten sekin kamera odottamaan antiikiksi muuttumista. Paperikuvia ei ole tullut teetettyä pitkiin aikoihin. Viime keväänä sain laitettua vanhat kuvat albumeihin, oli yli 10 v vanhoja kuvia vielä levällään paketeissaan. Siinä olikin homma jotta sain ne aikajärjestykseen.

Eilen kirjastossa lueskelin uusimpia sisustuslehtiä. Enpä ole pitkiin aikoihin niitä avannut, olihan niissä mielenkiintoisia juttuja. Kodit olivat pääasiassa aika valkeita. Sain sieltä idean alkaa taas päällystää laatikoita, koska niitä kuitenkin on kaappien päällykset täynnä, jos olisivat päällystettynä vähän "kauniimpia". Laitan kuvan jos saan muutaman niistä valmiiksi ja kuvattuakin ;)

Mitään hankintojahan meille ei nyt mahdu, päinvastoin katselen huonekalujani, mistä voisin luopua. Varastotiloja ei ole niitäkään, joten ainoa paikka olisi polttopuuksi pilkkominen. En ole vielä keksinyt mitä hävittäisin. Tämäkin pöytä vie liikaa tilaa olohuoneessa, mutta kohta sitä tarvitaan taimikasvatukseen, joten en tätäkään voi viedä pois. Viime keväänä änkesin tähän vielä toisenkin pöydän taimille, nyt se ei tähän enää mahdu. Joten taimia ei mahdu niinkään paljoa tänä keväänä kasvamaan.

Tänään ostin ensimmäisen pienen pussin multaa. Huomasinpa vaan että olihan hintaa tullut lisää. Maksoi lähes 3€. No toivotaan että halpenee, vielä keväääseen mennessä. Ajattelin nyt kasvattaa herneenversoja, jos saisi niistä vähän vihreää purtavaa.
Eilen karsin yhdestä pullojukka-ruukusta kuivia lehtiä, niin se on kasvanut aivan kiinni ruukkuun, kohta halkeaa koko ruukku, jos ei jaa niitä mukuloita, tai mitä ne juurakot nyt ovat.
Sisäkukille vois hiljalleen alkaa vaihtelemaan multia, montahan mulla niitä ei olekaan. Olisikohan se nyt hyvä kuun aika niitä vaihtaa?

sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Ai Nuutinpäivä!

Vai että Nuutinpäivä? Ihan on päässyt unohtumaan, että; Hyvä Tuomas joulun tuopi, paha Nuutti pois sen viepi.
Ei sitä joulua ole meillä Ihan kokonaan karsittu, kun tuo joulutähti ei suostu kuihtumaan. Enkä raaski viskata sitä, kun se on suurinpiirtein yhtä "hieno" kuin ostaessa.

Jospa tuo punainen väri vähän piristäisi. Ainakin heräsin taas, kun tupsahti muutama punatulkku tuohon ikkunan taakse. Enkä onneton kerennyt ottaa kuin pari kuvaa.


Pitäisi kokeilla värien virkistävää voimaa, kun on niin nuuvelo olo. Tai sitten lähteä ulos kävelemään. Huomenna lähden taas kirjastoon "lenkille" jos pakkanen ei laske liikaa. Olen varannut kirjoja taas lastin ja entiset vien pois.
Ai kameraoppaat on vielä kesken lukemisen, valokuvaamisen opetteluun kyllä pitäisi perehtyä enemmänkin.


Tässä punaista "väriterapiaa" ja viereen laitoin tuoksulyhdyn, ja siihen virkistävää (niin luki pullon kyljessä) sitrusöljyä. Saa nähdä virkistääkö yhtään.

Mukavaa sunnuntain jatkoa ja uuden viikon alkua!

lauantai 12. tammikuuta 2013

Haasteita

Niin omia kuin saatuja...Oma haasteeni on keksiä mihin käyttäisin vaikka näitä kukkia :) Joiden ohje on kirjasta Uudet ja iloiset virkkausideat. Mukava olis virkata näperrellä jotain, mutta mihin ne laitan?


My life-blogista heitettiin haastella:

Haasteessa kuuluu vastata 11 kysymykseen. Lisäksi minun pitää keksiä 11 kysymystä ja haastaa 11 mukavaa blogia vastaamaan niihin. Tässä saamani kysymykset ja vastaukseni niihin:

1. Harrastatko puutarhanhoitoa? Jos harrastat, miksi? Jollet, mitä harrastat?
Kyllä, siinä näkee kättensä jäljen ja oppii kärsivällisyyttä (toivottavasti).

2. Lempi- ja inhokkikasvisi?
Vaikea kysymys, ruusut ovat ihania ja inhokki vuohenkello, kukista nimittäin.

3. Mistä haaveilet?

Ulkomaan matkoista (Kreikkaan, Espanjaan, Nizzaan, Garda-järvelle)

4. Missä olet matkustellut?

Hyvin vähän olen matkustellut ulkomailla. Kerran yksin Kreetalla, Leningradissa aikoinaan, muutaman kerran Tukholmassa, Lapissa muutamia kertoja, sieltä pari kertaa Norjan puolella.

5. Mikä on ollut paras matkasi?
Ehkä Kreetan matka.

6. Horoskooppimerkkisi? Vastaako luonteesi horoskooppisi luonnekuvausta?
Skorpioni.
Kyllä osittain olen sellainen. En tyydy pelkkään pintapuoliseen..

7. Lempitaiteilijasi?

Johanna Oras

8. Millaisesta musiikista pidät?
Tätä mietin kauan, ajattelin sanoa, että sellainen jossa on hyvät sanat. Mutta olen niin musiikista kyllästetty, että parasta musiikkia ovat lintujen laulu, veden solina ja metsän humina.

9. Lempiruokasi?
Tämäkin on vaikea kysymys. Ehkä kaalilaatikko.

10. Onko sinulla lemmikkejä? Millaisia?
Ei ole, kuin lintusia pihalla...

11. Toteutunut unelmasi?
Sain lapset silloin aikoinaan.

Minun tekemäni kysymykset tässä:

1. Harrastatko valokuvausta?

2. Oletko opiskellut jossain valokuvausta? Jos, niin Missä?

3. Milloin sait tai ostit ensimmäisen kamerasi?

4. Jos et asuisi Suomessa, missä maassa haluaisit asua?

5. Minkä vuoksi juuri siellä haluaisit asua?

6. Mikä on toiseksi mieluisin paikkakunta tai paikka (olettaen, että kotipaikkakuntasi on paras) jossa haluaisit olla?

7. Mikä on Suomessa myynnissä olevista ruoka-aineista sellainen, jota et mistään hinnasta söisi, vaikka se olisi kuinka taitavasti valmistettu?

8. Mikä on taas sellainen ruoka-aine, josta et haluaisi luopua, tai ilman et tulisi toimeen?

9. Luetko kirjoja ”perinteisesti” vai sähköisenä versiona?

10. Onko sinulla lempikirjailijaa?

11. Mikä on lempikirjasi?

Sitten onkin vaikein osuus, kelle laitan haasteen?
Monessa blogissa on näköjään tällaiseen jo osallistuttu. Nyt on niin, etten jaksa laitella näin paljon linkkejä. Sori vaan...
Ottakaa ja vastatkaa armaat lukijani näihin, kuka vaan haluaa ottaa haasteen vastaan.

Kivaa sunnuntaita!




torstai 10. tammikuuta 2013

Tammikuista mietiskelyä

Ihmettelen vaan taas tätä lunta, puut ovat taas ihan yhtä lumisia kuin ennen suvikeliä.

Tässä on kuva mun kärhöpenkkiin päin, tuon rautalankahäkkyrän alla kasvaa (toivottavasti) se sininen kärhö "Jackmanii".




Puutarhaa olen aloitellut miettimään senverran, että luin kaikki loppuvuodesta tulleet puutarhalehdet, joita en silloin kunnolla kerennyt lukea. Yhdessä lehdessä kerrottiin, että rautaputket tms palelluttavat herkästi juurellaan olevat kasvit. Kärhöthän ovat arkoja muutenkin, oisin varmaan käynyt irrottelemassa tuonkin häkkyrän jos olisin voinut. Vaikka onhan se ollut siinä monta vuotta ja tuo kärhö on kyllä istutettu ehkä liiankin syvälle. Eräänä keväänähän se näytti hävinneen, mutta nousi sitten seuraavana keväänä taas hitaasti.
Nyt ei tulekaan kuin yksi Viherpiha lehti, en jatkanut kummankaan lehden tilausta vielä. Odottelen hyviä tarjouksia taas.




Eipä näytä tulevan mullekaan siemenkauppojen hinnastoja. Enhän ole muutamiin vuosiin tilannut mitään. Kävin läpi siemenlaatikkoni ja niitä näyttää olevan aika paljon. eipä taitaisi nytkään tulla tilattua.

Tarvitsen vain porkkanansiemeniä, koska niitä pitää kasvattaa enemmän kuin viime vuonna. Tuoksuherneestä olen tykännyt ja viime kesänä sain sen kukkimaan lopulta.
Esikasvatettavia en laita nyt niinkään paljoa kuin viime keväänä, paprikoita, tomaatteja ja lehtiselleriä oli viime vuonna Aivan liikaa. Kukista aion esikasvattaa vain samettikukkia (esim.kääpiösamettikukan taimia ei ole myytävänä yleensä), muut esikasvatettavat ostan.

Maissi ei tehnyt viime kesänä mitään satoa, munakoisoa olen yrittänyt kasvattaa monena vuonna, eikä ole tehnyt satoa. Sellaiset jätän nyt pois.
Purjoa olen esikasvatellut myös muutamana vuonna itse, viimekesänä ei sekään kasvanut. Jos tietäisin varmasti, että löydän sen taimia keväällä, en kasvattaisi. Taimien saanti on välillä huonoa täällä.
Joitakin ulos kylvettäviä kukkien siemeniä voisin ostaa, gladioluksen ja daalian mukuloita haluan lisää. Ja niitä liljoja!
Saa nähdä keväämmällä, mitä löytyy kaupoista.

Mun piti vielä sanoa, että se mitä olen tehnyt taimikasvatuksen "hyväksi", on että olen säästänyt jogurttti- yms purkkeja kasvatuspurkeiksi. Nimittäin viime keväänä kokeilin ensimmäistä kertaa turvepurkkeja, eikä ollut hyvä kokemus. Kasvu oli niissä heikompaa ja multa homehtui, vaikka ihan samaa multaa ja sama lannoitus oli kuin jogurttipurkeissa. Olivat kylläkin ulkolaisia halpoja turveruukkuja! Enää en aio niitä ostaa.


Mutta Mitäs mieltä olette HelsinginSanomien uudesta koosta?


Onhan se uusi tabloidi-koko helpommin käsiteltävä, mutta muuten on kuin entisen pikkuveli. En ole aikaisemmin seurannut irtonumeroiden hintavaihtelua, mutta nyt näyttää hintakin halventuneen 0,60 cent viime viikon torstaista. Onhan se entinen paksu lehti sisältänyt rutkasti enemmän isoja mainoksia, nyt eivät mainokset pistä sillälailla silmään. Enkä lue niitä, koska yleensä täällä eivät hinnat kuitenkaan ole samat. Mies kyllä tykkää enemmän uudesta koosta, mutta minä en. Mun mielestä sen "arvo" jollainlailla valtakunnan "päälehtenä" näyttää pienentyneen. Vaikka tietysti se "arvo" on ihan mun omaa kuvitelmaa.
Itse tyytyisin nettilehtien selailuun, ruokakauppojen mainoksia taitaa tulla muutenkin tarpeeksi postin mukana, jotta tietää missä kaupassa on tarjouksia.

Mukavaa loppuviikkoa kaikille!

keskiviikko 9. tammikuuta 2013

Kirjoja

Tervetuloa Sarppu, uusi lukija!

Tänään kävin pitkästä aikaa kirjastossa. Ensin tein lumitöitä pihalla, vaikka sekin tuntuu liikunnalta, ei siitä askelia juurikaan kerry askelmittariin.

Sitten läksin lounaan jälkeen kävellen kirjastoon. Reppu selkään ja sauvat kaveriksi. Eihän sinne ole kuin pari kilometriä matkaa, mutta en ole pitkiin aikoihin sinne mennyt kävellen. Tuli siitä yli 6000 askelta mittariin. Ja poistullessa repullinen kirjoja lisäsi painoa.


Siinä on toivottavasti mukavaa luettavaa, joitakin ideoita käsitöihin ja oppia valokuvaukseen, edes ideoita. Valokuvauskirjat ovat jo vanhoja, mutta eipä löytynyt uudempiakaan.

Kirjotaan kodikasta-kirjassa on mukavia kirjonta ja aplikointiohjeita, ehkä ystävänpäiväkortteihinkin jotain ideaa.


Uudet iloiset virkkausideat- (ylempi kuva) kirjassa on mm. kukkien ohjeita, maatuskoita, peittoja, hartiahuivi yms. Kukkia ehkä kokeilen ja katsotaan innostunko muista ohjeista.

Marja Orkoman ja Simo Hämäläisen kirjat ovat taattua lukunautintoa. Orkoman aikaisemmat kirjat luin viime keväänä ja "Kätkäläisenkin" olen lukenut aikaisemmat kirjat joskus.
Kun löydän hyvä kirjan, niin haluan lukea kaikki saman kirjoittajan romaanit jos vaan löydän. Pirkko Arhipan dekkarit luin viime vuonna myös. Jostain syystä kotimaiset kirjoittajat viehättävät enemmän. Lehtolaisen kirjat olen lukenut, Enni Mustoset, Tuija Lehtiset, tällaiset "kevyemmät" kotimaiset.

Välillä kaipaisin jotain uutta luettavaa, saa suositella hyviä kirjoja ja kirjoittajia, kenen kirjoista olette kovasti tykänneet :)

Mukavaa viikon loppupuolta!